De meest gestelde vragen op een rijtje


Met wie doe ik zaken?
Mag ik als buitenlander een woning kopen in Montenegro?
Kan ik permanent verblijven in Montenegro?
Mag ik mijn woning verhuren?
Wat kan ik aan huuropbrengsten verwachten?
Wat zijn de fiscale gevolgen van een woning in Montenegro?
Wat is de verwachte waardestijging van woningen?
Wat zijn de jaarlijks terugkerende kosten?
Kan ik de woning aanpassen naar mijn persoonlijke wensen?
Wat is de reistijd van Nederland naar Montenegro?
Kan ik met de auto naar Montenegro?
Kan ik mijn huisdier meenemen naar Montenegro?
Hoe is de gezondheidszorg geregeld in Montenegro?
Hoe is het klimaat?
Hoe is het vervoer geregeld?
Hoe kan ik de woning betalen?
Moet ik in Montenegro een bankrekening openen?
Wat zijn de voorwaarden voor een bezichtigingreis?



Met wie doe ik zaken?

Indien u onroerend goed koopt in Montenegro dient u zich ervan te verzekeren dat u met de rechtmatige verkoper zaken doet. Veel makelaars treden op als bemiddelaar tussen koper en verkoper hoewel zij in de meeste gevallen niet beschikken over het rechtmatige eigendomsrecht. Wie de rechtmatige eigenaar is, staat vermeld op het eigendomsbewijs van de verkoper welke overeen dient te komen met de naam zoals deze ingeschreven staat bij de openbare registers en kadaster. Dit houdt in dat de verkopende partij op de voorlopige koopovereenkomst dezelfde dient te zijn als de naam die geregistreerd staat op het eigendomsbewijs en bij de openbare registers en kadaster.

Naast de verplichtingen van de verkoper is bij nieuwbouw ook de aannemer verantwoordelijk voor de juiste uitvoering en oplevering van het complex. Dit dient tot uitdrukking te komen in de voorlopige koopovereenkomst

Top

Mag ik als buitenlander een woning kopen in Montenegro?

Als Nederlander heeft u het recht om in Montenegro het recht van eigendom te mogen verwerven. Een en ander is geregeld door verdragen tussen Nederland en Montenegro. Op de website http://www.evd.nl van het ministerie van Economische zaken kunt u meer informatie krijgen van de aanwezige verdragen tussen de landen.

Kan ik permanent verblijven in Montenegro?

Bij een verblijf van korter dan drie maanden is een geldig paspoort voldoende.

Zodra de drie maanden verstreken zijn, dient u Montenegro (tijdelijk) te verlaten. U hoeft hiervoor niet terug naar Nederland. Een dagreis naar Kroatië (Dubrovnik) impliceert dat u het land verlaten heeft en opnieuw binnenkomt.

Indien u langer dan drie maanden in Montenegro wilt verblijven dient u een verblijfsvergunning aan te vragen bij het Montenegrijnse Consulaat in Nederland. Desgewenst kunnen wij u behulpzaam zijn bij deze procedure.

Top

Mag ik mijn woning verhuren?

Ja, u kunt uw woning verhuren. Wij regelen ter plekke alle zaken zoals vervoer van de huurders, schoonmaak en controle.

Wat kan ik aan huuropbrengsten verwachten?

Als eigenaar bent u vrij in het bepalen van de huurprijs voor een bepaalde periode van een woning, echter dient u rekening te houden met de marktprijzen. De reisbranche in Montenegro hanteert aantrekkelijke tarieven. Daarom adviseren wij u uw woning niet tegen extreem hoge huurprijzen te verhuren. In het hoogseizoen is een dagtarief van € 90 redelijk. De jaarlijkse huuropbrengsten voor villa's op het park "Dobra Voda" ligt tussen de
€ 5.000,- en de € 7.000,- gebaseerd op een bezetting van 50% op jaarbasis. De tarieven variëren van € 250,- per week in het laagseizoen tot € 800,- per week in het hoogseizoen. De huuropbrengst is mede afhankelijk van de grootte en de ligging van uw woning.

Balkan-Adviseur Investments; maakt het mogelijk om uw woning online aan te bieden voor duizenden potentiële huurders, die graag hun vakantie aan de Montenegrijnse Rivièra willen doorbrengen. Informeer bij ons voor meer informatie.

Tevens krijgen wij regelmatig aanvragen van mensen die voor een langere periode een woning willen huren. Bijvoorbeeld voor vijf jaar. Hierdoor bent u als verhuurder en eigenaar gedurende een langere periode verzekerd van huurinkomsten.

Top

Wat zijn de fiscale gevolgen van een woning in Montenegro?

Indien u in Nederland belastingplichtig bent, U bent niet verplicht de waarde van de woning in Montenegro aan te geven bij de Nederlandse fiscus, maar u kunt dat wel doen. De waarde van de woning valt in dat geval in box 3.

In Montenegro betaalt u over de waarde van de woning geen vermogensbelasting en geen belasting over de winst bij verkoop van uw woning.

In Montenegro betaalt u ook overdrachtsbelasting bij aan- en verkoop van uw woning. Deze bedraagt 2% van de waarde zoals deze op uw eigendomsbewijs staat vermeld. De overdrachtsbelasting is bij ons inbegrepen in de verkoopprijs.

Indien u een overheidspensioen of sociale zekerheidsuitkering ontvangt zoals een AOW, dan bent u daarover geen belasting verschuldigd in Montenegro tenzij u de Montenegrijnse Nationaliteit heeft.

Indien u inkomsten heeft uit arbeid of uit een onderneming in Montenegro, dan dient u hierover belasting te betalen in Montenegro.
Wat is de verwachte waardestijging van woningen?

De verwachte waardestijging van onze woningen ligt geschat op 15% per jaar. De jaren 2005, 2006, 2007 en 2008 hebben een gemiddelde waardestijging van 85% laten zien. Dit percentage is gebaseerd op gerealiseerde wederverkopen door investeerders/eigenaars. Gezien de nu nog relatief lage prijzen biedt investeren in onroerend goed in Montenegro dus goede perspectieven.

Top

Wat zijn de jaarlijks terugkerende kosten?

Jaarlijks keren de volgende kosten terug:

Servicekosten
Voor het onderhoud en de bewaking van het complex betaalt u servicekosten. Afhankelijk van het project variëren deze kosten van € 700 tot € 1000 per jaar.

Verzekeringen
De jaarlijkse verzekeringspremie hangt af van de te verzekeren bedragen. Wij adviseren u graag bij het afsluiten van uw opstal- en inboedelverzekering.

Onroerende zaak belasting
Deze belasting bedraagt 1% van de op uw eigendomsbewijs vermelde verkoopprijs.

Na de oplevering van uw woning dient u eenmalig circa € 500,- te betalen voor de aansluiting van nutsvoorzieningen en voor uw woonvergunning.

Alle genoemde prijzen zijn in euro's en gebaseerd op de gegevens van februari 2006. Prijsverandering voorbehouden.

Top

Kan ik de woning aanpassen naar mijn persoonlijke wensen?

Ja, dat kan. Afhankelijk van de bouwfase en de aard van de aanpassingen zal bekeken moeten worden of, en zo ja, welke kosten deze aanpassingen met zich meebrengen.
Top
Wat is de reistijd van Nederland naar Montenegro?

Met het vliegtuig bedraagt de reisafstand van Nederland naar de luchthavens Podgorica of Tivat (Dubrovnik) circa 2 uur. Vanaf de luchthaven van Podgorica naar Montenegro is de reistijd met de auto circa 20 minuten. Vanaf Tivat is de reistijd wat langer maar geeft u wel de mogelijkheid om te genieten van de uitzichten vanaf de kustweg
Kan ik met de auto naar Montenegro?

Montenegro is ook uitstekend met de auto te bereiken. De afstand bedraagt ongeveer 1800 km waarvan ongeveer 1600 km snelweg. Het laatste stukje wordt langs de kustweg via Dubrovnik gereden, een prachtige weg met vele panoramagezichten over stadjes en de zee.

Ook is Montenegro via Italië te bereiken. Je rijdt naar zuid-Italië en vanaf Bari of Ancona met de veerpont naar Bar.
Kan ik mijn huisdier meenemen naar Montenegro?

Ja, maar u dient wel aan te tonen dat uw huisdier de nodige inentingen heeft gehad. Daarnaast heeft u een certificaat nodig dat door het Montenegijns consulaat wordt afgegeven. Tot een bepaald gewicht mogen honden en katten gewoon in de passagierscabine van het vliegtuig. Informeer voor de details bij de betreffende luchtvaartmaatschappij. Voor eventuele kosten en de aanwezigheid van dierenartsen dient u zich (plaatselijk) nader te informeren.

Top
Hoe is de gezondheidszorg geregeld in Montenegro?

De ziekenhuizen in Montenegro zijn van goede kwaliteit. In alle grotere plaatsen is een ziekenhuis aanwezig.
Hoe is het klimaat?

Er heerst een mediterraan klimaat, waardoor u in de wintermaanden aangenaam kunt overwinteren. De temperaturen lopen op tot 30 graden in de zomer, terwijl in de wintermaanden de gemiddelde temperatuur varieert rond 12 graden. De warmste maanden zijn juli en augustus.
Hoe is het vervoer geregeld?

Voor alle bewoners en huurders beschikken wij over een pendeldienst die de transfers van en naar de luchthaven verzorgt tegen een vergoeding van € 100,00 per rit.

Het openbaar vervoer in Montenegro is geregeld door trein, bus en taxi.

Top
Hoe kan ik de woning betalen?

Het is in Montenegro gebruikelijk om de betaling van de woning contant te voldoen of via een bankoverschrijving.
Moet ik in Montenegro een bankrekening openen?

Wij adviseren u om in Montenegro een Euro rekening te openen. Bij aankoop van een woning heeft u deze rekeningen niet direct nodig, maar in een later stadium is het handig om uw vaste lasten automatisch van uw rekening af te laten schrijven.
Wat zijn de voorwaarden voor een bezichtigingreis?

Indien wij een bezichtigingreis voor u arrangeren houdt dit in dat u naar Montenegro komt met als doel het bezichtigen van uitsluitend onze projecten. De tarieven voor een dergelijke reis kunnen variëren per week verblijf van € 600,00 in het laagseizoen tot € 800,00 in het hoogseizoen. Deze tarieven zijn gebaseerd op retourreizen voor 2 personen inclusief transfers en verblijf op basis van logies/ontbijt.

Bij aankoop worden de kosten tot € 300 per persoon met een maximum van € 600 totaal in mindering gebracht op de koopsom.

Voorwaarden voor de bezichtiging
* Boekingen worden na binnenkomst van uw betaling definitief bevestigd.
* Vertrektijden en vluchtnummers worden circa een week voor vertrek aan u doorgegeven.
* Bezichtigingreizen zijn alleen bedoeld voor potentiële kopers.
* Tickets zijn niet overdraagbaar en worden na boeking niet meer door ons teruggenomen.

Top
Met vriendelijke groet
S. GjonBala
mob: Nl 0031 643937565
Mob: Be 0032 490404991

albaniamakelaar.nl

wij staan klaar voor u

* Wij Adviseren,
* Wij bemiddelen,
* Wij verkopen en verhuren:
* Grond voor landbouw (met mogelijkheid tot bouw)
* Huizen, zoals stand huizen en vakantie huizen
* Bedrijven
* Restaurants
* Hotels
* Over uw toekomst- mogelijkheden en emigratie.
* Reisadviezen - Reserveringen

Balkan-Adviseur Investments . Balkan-Makelaar

Balkan-Adviseur Investments, uw partner in Albanië, Kosovo en Montenegro

Ben u op zoek naar een tweede huis? Bent u een beetje uitgekeken op landen als Spanje, Turkije, Frankrijk of Italië? Dan bent u op de juiste site aangekomen. Balkan-Adviseur Investments biedt de typische west - Balkans cultuur en landschappen. Mooie kusten, Bergen, een azuurblauwe zee en pittoreske stadskernen.
Balkan-Adviseur Investments kan samen met u het juiste huis voor u vinden. Dit kan zijn een ruime villa op een villapark met alle moderne faciliteiten, maar ook een bestaand huis of bouwgrond. Indien u een huis wilt dat volledig aan uw wensen voldoet, dan kan Balkan-Adviseur Investmentsvoor u de juiste locatie vinden waar u uw droomhuis op kan bouwen. Balkan-Adviseur Investments regelt voor u alle formaliteiten die nodig zijn.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

- persoonlijke begeleiding in Nederlands
- zoeken naar een object op maat voor huur of koop
- bezichtigingarrangementen op maat
- advies op maat binnen uw budget
- begeleiding bij de gehele formele, juridische afhandeling
- regelen wooninrichting (ook vanuit Nederland)
- onderhoud aan uw huis (tuinman, schilder, aannemer etc.)
- verhuur van uw woning (opvang huurders, schoonmaak, begeleiding huurder etc.)
www.albaniamakelaar.nl
Met vriendelijke groet
S. GjonBala
mob: 0643937565
plaveguci@hotmail.com

Appartementen te koop

Huis te Koop

Een zomer in de bergen - Zomervakantie in Balkan Alpen

Een zomer in de bergen - Zomervakantie in Balkan AlpenAlbanie Kosovo en Montenegro De wondermooie omgeving van het natuurpark van de Visitor en het Maja Karanfil vormen een eldorado voor sport- en natuurliefhebbers en voor cultuurliefhebbers. De sappige bergweiden, de authentieke berghutten en de imposante bergtoppen nodigen u uit tot actieve bezigheden en gezellige onderonsjes. Gebruik ons als uitvalsbasis voor ontdekkingsreizen in de bergwereld en spannende uitstapjes - wij staan tot uw dienst!Een ontspannen vakantieZomervakantie Een mooie omgeving, vlakbij Adriatische Zee. leuke Vakantie woning-appartement of een van de Pensions. Bed and breakfast in een charme house, of een motel net langs de Zee. het is allemaal mogelijk voor veel aanbieders. Albanie, Kosovo en Montenegro
Wij vragen geen aanbetaling bij reserveren U kunt 24 uur van te voren reserveren voor locaties aan de Adriatische zee en in de Bergen
tel: 0342 434696 / mob: 0615686052 S. GjonBala

Wij zoeken investeerders of Donator’s voor nieuwe toeristische project

Wij zoeken investeerders of Donator’s voor nieuwe toeristische project
New project Tele Albanië Wij zoeken investeerders of Donator’s voor nieuwe toeristische project in Albanese Adria www.albaniamakelaar.nl

zaterdag 22 januari 2011

Albanië

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij hebben een groot netwerk in de Balkan landen Albanie, Kosova en Monte Negro
Wij Adviseren, bemiddelen, verkopen en verhuren:
* Grond voor landbouw (met mogelijkheid tot bouw)
* Huizen, zoals stand huizen en vakantie huizen
* Bedrijven
* Restaurants
* Hotels
Verder kunt U bij ons terecht voor het reserveren van een vakantie in hotels en boerderijen.
Wij vragen geen aanbetaling bij reserveren
U kunt 24 uur van te voren reserveren voor locaties aan de Adriatische zee en in de bergen

Krojet e Vutha Plavë e Guci

Krojet e Vutha Plavë e Guci

Wij hebben een groot netwerk in de Balkan landen

Wij hebben een groot netwerk in de Balkan landen Albanie, Kosova en Monte Negro Wij Adviseren, bemiddelen, verkopen en verhuren: * Grond voor landbouw (met mogelijkheid tot bouw)* Huizen, zoals stand huizen en vakantie huizen* Bedrijven* Restaurants* HotelsVerder kunt U bij ons terecht voor het reserveren van een vakantie in hotels en boerderijen.Wij vragen geen aanbetaling bij reserverenU kunt 24 uur van te voren reserveren voor locaties aan de Adriatische zee en in de bergen

Ik ben op zoek naar Nederlandse bedrijven

Ik ben op zoek naar Nederlandse bedrijven die zaken willen doen met deze Balkan landen: Albanie , Bosnie, Kosovo, Kroatie, Macedonie, Montenegro, en Servie, Ben je een bedrijf dat zaken wil doen met deze landen Dan heb je mij misschien nodig. I ben degene die je op de weg kunt helpen bijvoorbeeld als een vertegenwoordiger, handelsagent, consulent of een distributeur. In het kort iets over mij. Geboren in Montenegro, woon i al 19 jaar in Nederland. Hoogopgeleid. I spreek naast Deutsche en Nederlands ook de lokale talen van betreffende landen zoals Albanees en Servo- Kroatisch in woord en geschrift. Vanaf heden bereikbaar.
Voor meer info 0342 434696 (06 15686052) S. GjonBala

Plava e Gucia

Plava e Gucia

Villa's te KOOP in Kroatië